HOB blijft blijft open

 

Door de maatregelen om het Corona virus in te dammen, zijn veel bedrijven dicht. Ook HOB neemt haar verantwoordelijkheid en heeft de locatie in Amersfoort gesloten. Maar onze dienstverlening aan onze klanten gaat gewoon door. Wij blijven ook in deze moeilijke tijd patiëntenorganisaties en andere verenigingen en stichtingen optimaal ondersteunen en begeleiden. We weten immers hoe belangrijk het werk van deze organisaties is. Dit moet zo veel mogelijk worden gecontinueerd.

 

Thuiswerken

Veel bestuursleden en medewerkers werken ook voor de Corona maatregelen, al vanuit huis. Maar nu zullen nog meer werkzaamheden op afstand moeten plaatsvinden. Zo kan er via zoom heel goed vergadert te worden zonder dat je naar elkaar hoeft te reizen. HOB stelt zoomvergaderingen ter beschikking aan haar klanten. Ook begeleidt HOB het gebruik er van.

 

Vitale processen

Daarnaast gaan de vitale processen voor de patiëntenorganisaties door: financiële administratie, leden administratie en secretariaatswerkzaamheden. De telefonische bereikbaarheid voor de organisaties loopt ook gewoon door.

 

Curias

De zusterorganisatie Curias die zich bezighoudt met ondersteuning bij projecten, merkt dat er een aantal projecten zijn die nu niet verder uitgevoerd kunnen worden. Deze staan min of meer op de ‘pauze’ stand. Toch zijn er ook nog genoeg project (onderdelen) waar goed aan gewerkt kan worden. Daarnaast wordt en met verschillende patiëntenorganisaties gekeken naar mogelijkheden voor nieuwe projecten. Met name die op korte termijn kunnen starten en waar mensen niet fysiek bij elkaar hoeven te komen.

 

Nieuwe initiatieven

Daarnaast is HOB aan het kijken hoe de patiëntenorganisaties weer hun achterban optimaal kunnen informeren over Corona en hun specifieke aandoening. We houden u hierover op de hoogte.

Vragen? Opmerkingen? Verzoeken? Schroom niet en bel of mail ons!    

 

Algemene tips voor thuiswerken

Ook als je als vrijwilliger werkt voor een patiënten organisatie vanuit huis, zijn de volgende tips van toepassing:

 

  • Zorg dat het helder is wanneer je werkt (ook al is het als vrijwilliger) en wanneer niet. Zodat je ook wel echt vrij kan nemen.
  • Houdt zo veel mogelijk een (dag) ritme aan dat lijkt op het ritme voor de Corona maatregelen (op tijd naar bed en opstaan en aankleden e.d.)
  • Zorg voor voldoende beweging en als het kan buitenlucht (doe alsof je een hondje (als je die niet hebt en ga lekker wandelen).Zorg dat je veel, zelf over-communiceert. Dus hou veel contact met je mede bestuursleden, vrijwilligers en andere medewerkers. Dat kan via whatsapp, mail, beeldbellen e.d. Niet alleen om te vergaderen, maar ook te praten over hoe het met je gaat e.d.
  • Denk aan het motto: kan het niet zoals het moet, dan moet het zoals het kan!

 

Het Ondersteuningsburo Copyright © 1995 - 2017 | Webdesign Schmidt communicatie

Ontvang de laatste updates en aanbiedingen!

+31 (0)33 4450730

Menu

KvK Eemland: 32127766

BTW: NL8239.33.349.B01

IBAN: NL79ABNA0571990096

 

Het Ondersteuningsburo

 

 

Hét fullservice buro voor stichtingen en verenigingen.

Het Ondersteuningsburo Copyright © 1995 - 2016

Webdesign Schmidt communicatie

JA!

Blijf op de hoogte​

Dit veld is verplicht.

Dank je!

 

 

Voortaan houden we je op de hoogte met updates en aanbiedingen.

Stationsstraat 79-G

3811 MH, Amersfoort

8.30 - 17.00 uur Maandag t/m Vrijdag