"

"HOB is al jaren een stabiele factor voor de vereniging. De accurate en flexibele ondersteuning maakt dat wij ons 100% kunnen richten op de belangen van Klinefelterpatiënten."

Alfred Jonker

Voorzitter Nederlandse Klinefelter Vereniging

Voor onze klant Stichting Schildklier Organisatie Nederland zijn wij op zoek naar:

 

Directeur SON (24  u.)

 

Over Schildklier Organisatie Nederland

Schildklier Organisatie Nederland (SON) is dé patiëntenorganisatie voor mensen met een schildklieraandoening en hun naasten. Onze directeur neemt afscheid van SON en SON is op zoek naar een nieuwe directeur.

 

SON is een middelgrote patiëntenorganisatie met bijna 10.000 donateurs en wordt gerund door een klein team van professionals en meer dan 70 vrijwilligers.

 

SON streeft naar een goede kwaliteit van leven voor mensen met een schildklieraandoening en focust daarbij op goede medische zorg en ondersteuning in het dagelijks leven. Zij doet dit door het geven van betrouwbare informatie, faciliteren van onderlinge patiëntencontacten en belangenbehartiging, waarbij we zoveel mogelijk aansluiten bij de behoefte van onze achterban. Met haar Medisch-wetenschappelijke Adviesraad zoekt SON continue naar verbetering en innovaties en investeert in (schildklier)onderzoek. Collectieve belangenbehartiging is een kernactiviteit van SON. Medicijntekorten en ongewenst wisselen van medicijnmerk zijn issues die bijna continue aandacht vragen. 

 

Speerpunten voor de naaste toekomst zijn (naast de fysieke bijeenkomsten in het land) het door-ontwikkelen van online informatievoorziening en - patiëntencontact, zoveel mogelijk ondersteund door beeld (webinar, video en infographics). De nieuwe directeur krijgt een leidende rol in deze ontwikkeling. De komende jaren wil SON zich verder ontwikkelen tot een patiëntenorganisatie die wordt ervaren als ‘de club waar je bij wilt horen’. Een club met veel oog voor wat leeft bij de doelgroep, met veel persoonlijke inbreng en interactie.

 

Functie-eisen en competenties:

 • Managementervaring in belangenbehartiging: ervaring met het aansturen van organisaties met vergelijkbare dynamieken, processen en structuren als SON. 
 • Relevant netwerk: bijvoorbeeld met partijen in de zorg als zorgverzekeraars, Nederlandse Zorgautoriteit, Patiëntenfederatie Nederland etc. 
 • Verbindend leidinggeven aan een klein team van professionals en een grote groep vrijwilligers in het land; ruimte geven binnen kaders; besluitvorming en onderlinge samenwerking faciliteren. Resultaatgericht, zakelijk maar ook hart voor de menselijke maat. 
 • Strategisch en hands-on: in staat om mede vorm te geven aan het beleid, opstellen en realiseren van jaarplannen en inzicht in financiële stromen van donateurs en projecten voor onderzoek, met bewezen bedrijfsvoeringkwaliteiten.
 • Uitstekende sociale vaardigheden: op het gebied van motiveren, analyseren en het snel vormen van een mening bij het aansturen van het kleine team en de vrijwilligers, het voeren van besprekingen met externe instanties. Communicatief sterk en met een luisterend oor voor vrijwilligers en donateurs. 
 • Marketingkennis en -ervaring: heeft kennis van en ervaring met marketing van goede doelen organisaties. Kent de speciale dynamiek voor dit soort van organisaties in de markt. Heeft kennis en ervaring op het gebied van customer relations, daarbij gebruikmakend van diverse kanalen en systemen, internet/websites en sociale media.

 

Taken

 • Ontwikkelt beleid samen met het Bestuur en is secretaris van de Medisch-wetenschappelijke Adviesraad (MAR), 
 • Realiseert jaarplan met klein team en team vrijwilligers,
 • Zorgt voor een gezonde financiële basis met inbreng van donateurs en subsidies, 
 • Behartigt de belangen van onze doelgroep (patiëntenparticipatie, geneesmiddelenbeleid, financiën, zorgverzekering etc.),
 • Brengt organisatie verder van patiëntenorganisatie naar ‘de club waar je bij wilt horen’ en schept voorwaarden voor een open organisatie (met aandacht, verbinding en flexibiliteit), waar mensen graag een steentje aan bij willen dragen,
 • Verkent samen met het Bestuur de verbreding naar kwaliteit van leven (werk, voeding, leefstijl) als aanvulling op de reguliere zorg met medicatie, om mensen met een schildklieraandoening te helpen om volwaardig mee te doen in de samenleving,
 • Draagt zorg voor o.a. het organiseren van bijeenkomsten, subsidieaanvragen, projectmanagement, participeert in externe overleggen i.h.k.v. belangenbehartiging, ontwikkelt webinars, geeft leiding aan de landelijke werkgroepen, denkt mee over internationale zaken etc.
 • Heeft een signalerende functie en speelt in op maatschappelijke ontwikkelingen.

 

Structuur

SON is een stichting en de directeur legt verantwoording af aan het Bestuur.

De directeur ondersteunt het Bestuur en draagt zorg voor de uitvoering van besluiten.

 

Aanbod

Wij bieden een zelfstandige, uitdagende functie met veel ruimte voor eigen initiatief. Het betreft een functie voor 24 per week/0,6 fte. De bezoldiging sluit aan bij de CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening. SON heeft een kantoorruimte bij Het Ondersteuningsburo (HOB) voor patiëntenorganisaties, Stationsstraat 79 G in Amersfoort.

 

De directeur komt in dienst van HOB en wordt volledig gedetacheerd aan SON, evenals een aantal medewerkers ter ondersteuning.

 

Procedure

Geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan een sollicitatiebrief met beknopt cv vóór 31 december 2020 naar de directeur van het HOB Erik Thier via de onderstaande knop.

 

 

 

 

Voor vragen over de functie neem telefonisch contact op met de voorzitter van SON:

Anneke Wijbenga via 06-53832656. Voor meer informatie over SON zie de website www.schildklier.nl.

VACATURE

"HOB is al jaren een stabiele factor voor de vereniging. De accurate en flexibele ondersteuning maakt dat wij ons 100% kunnen richten op de belangen van Klinefelterpatiënten."

Alfred Jonker

Voorzitter Nederlandse Klinefelter Vereniging

"

Het Ondersteuningsburo Copyright © 1995 - 2017 | Webdesign Schmidt communicatie

Ontvang de laatste updates en aanbiedingen!

+31 (0)33 4450730

Menu

KvK Eemland: 32127766

BTW: NL8239.33.349.B01

IBAN: NL79ABNA0571990096

 

Het Ondersteuningsburo

 

 

Hét fullservice buro voor stichtingen en verenigingen.

Het Ondersteuningsburo Copyright © 1995 - 2016

Webdesign Schmidt communicatie

JA!

Blijf op de hoogte​

Dit veld is verplicht.

Dank je!

 

 

Voortaan houden we je op de hoogte met updates en aanbiedingen.

Stationsstraat 79-G

3811 MH, Amersfoort

8.30 - 17.00 uur Maandag t/m Vrijdag